Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cukrovíčko

Kakaové bochánky
Potřebujeme:
160g másla,160g moučkového cukru,60g kakaa,170g hladké mouky,loupané mandle.
V míse utřeme máslo s cukrem a kakaem,přidáme mouku a důkladně zpracujeme v hladké těsto.Tvarujeme malé kuličky a do každé zapíchneme půlku mandle,trošku zmáčkneme a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem .Pomalu pečeme ve velmi mírně vyhřáté troubě.


Linecké-slepované
Potřebujeme:
300g hladké mouky,200g másla,100g moučkového cukru,1vanilkový cukr,2 žloutky,citronová kůra.
Na slepování: rybízová nebo jiná pikantní marmeláda.
Na vále zpracujeme všechny suroviny ve vláčné těsto a necháme v chladnu aspoň půl hodiny.Pak ho na pomoučeném vále rozválíme na placku,ze které vykrajujeme kolečka,srdíčka nebo jiné tvary.Do půlky z nich vykrojíme uprostřed otvor.Upečeme v mírně vyhřáté troubě do ruzova,chladne slepíme marmeládou.

 

Ořechové šátečky
Potřebujeme:
1 balíček listového těsta,1 balíček hotové ořechové náplně,žloutek.
Těsto rozválíme,nakrájíme na čtverce 8x8cm.Doprostřed každého čtverečku dáme ořechovou náplň a přehneme do šátečku.Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.Šátečky potřeme rozšlehaným žloutkem a upečeme v předehřáté troubě.

 

 

 

Nugátové kuličky
Potřebujeme:
200g kupovaného nugátu,200g marcipánu,2 lžíce třešňovice,20g jemně sekaných pistáciových ořechů,125g moučkového cukru,čokoládová poleva.
Nugát nakrájíme na malé kostky,vyválíme kuličky a necháme ztuhnout.Marcipánovou hmotu polejeme třešňovicí,přidáme ořechy,cukr a dobře prohněteme.Marcipán vyválíme do válečku ,z kterého nakrájíme tolik koleček kolik máme kuliček.Každou kuličku zabalíme a hotové namáčíme v čokoládové polevě.

Medvědí tlapičky

Potřebujeme:
240g hladké mouky,170g másla,150g cukru,140g mletých ořechových jader,30g strouhané čokolády,mletá skořice,tlučený hřebíček.
Všechny suroviny spojíme v těsto,rozdělíme je na kousky,vtlačujeme do vymaštěných formiček a upečeme


Marcipanové hříbky
Potřebujeme:
200 g mandlí,250 g moučkového cukru,vodu,10 g kakaa,1 bílek.
Příprava:
Mandle spaříme vřelou vodou,oloupeme a pomeleme.Přidáme cukr,pokropíme vodou a válečkem roztáhneme po desce do hladka. Směs rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakao. Z bílé hmoty zformujeme nožky a z tmavé kloboučky hříbků.ty navlhčíme bílkem,spojíme a necháme oschnout na teplém místě.


 

 
 

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA